nystuenhotel.com

Thon Hotel Lofoten – En perle i havgapet

Idyllisk plassert i Svolvær i Nordland ligger Thon Hotel Lofoten. Her har du utsikt over både havnen og Svolværgeita, en av Lofotens mange severdigheter. Hotellet ligger ute på bryggekanten i Svolvær sentrum og er direkte tilknyttet Lofoten Kulturhus, som ligger rett ved siden av. Du kan dermed gå på fjelltur en dag, hvalsafari den neste, og oppleve nordnorsk byliv.

Etter at Hotel Havna ble til Thon Hotel Lofoten, som åpnet i 2007, ble hotellbygningen ble pusset opp fra 2016 til 2017, og har nå en moderne stil. Med 190 rom over ti etasjer er det et sentralt landemerke i lille Svolvær. I 2009 ble hotellet bygd sammen med Lofoten kulturhus under A3 Arkitektkontor i Harstad.

Hvilested og konferanselokale

Fra mange av rommene på hotellet kan du nyte utsikt mot fjellene eller mot Vestfjorden. De tilbyr gratis internett på alle rommene og har egen parkeringskjeller. Du kan få rom fra standard enkeltrom til familierom for opptil fire personer og leilighetssuite. Hotellet beskriver seg selv som allergivennlig, og har handicaprom med større bad og dusjkabinett med lav terskel.

Thon Hotel Lofoten har seks forskjellige saler og møterom for kurs, konferanser, møter, foredrag eller selskap. Det største, Store Molla, er en konferansesal som kan romme opptil 800 personer i et kinooppsett eller 740 for en bankett. For enkle møter har de mer intime rom for opptil 20 personer. Hotellets kjøkken tilbyr en god lunsj for kurs- og konferansegjester.

Unik matopplevelse fra nordnorsk kjøkken

Hotellet tilbyr en omfattende frokost hver dag i restauranten Paleo Arctic, som serverer lunsj fra midt på dagen, samt middag ved A la Carte fra femtiden på hverdager og lørdager. Restauranten fokuserer på lokale råvarer, som skrei og annen fisk fra Svolværs fiskere, lokalproduserte oster og lamme- og reinsdyrkjøtt. Du kan også nyte spesialkomponert meny under VM i skreifiske.

I hotellets første etasje finner du Molldøra Lounge og Bar, hvor du kan bestille deg et glass vin før middagen eller nyte cocktails med venner. Styrhuset Pub, på Svolvær torg, drives av hotellet, og er en ypperlig mulighet til å treffe lokalbefolkningen. I puben spilles det live musikk og du kan se fotballkamper på storskjermen.

Severdigheter utenfor

I tillegg til Svolvær Kulturhus, hvor det arrangeres konserter, teaterstykker, dans og standup, finner du Lofoten Krigsminnemuseum like ved hotellet. I nærheten finner du også Magic Ice Lofoten, som stiller ut isskulpturer med lokalt tema året rundt. Fra Svinøya, like utenfor Svolvær, arrangeres Northern Lights Hunts Lofoten for deg som ønsker å oppleve Nordlyset.

Er du av den naturglade typen er Svolvær ypperlig for deg. Er du først i Svolvær er en naturopplevelse så godt som obligatorisk, og Thon Hotel Lofoten ligger med gangavstand til mange attraksjoner i området. Du kan leie deg kajakk og padle mellom øyene og holmene i Vestfjorden, bli med på ribsafari eller spasertur eller fjelltur opp til Svolværgeita.

Reise til Svolvær

Du kan reise til og fra Svolvær med Hurtigruten, som i seg selv tilbyr en uforglemmelig reise, og som kommer innom hver dag. Det går hurtigbåt mellom Svolvær og Bodø, så reiser du med fly kan dette være en mulighet. Svolvær har en flyplass, men den er forholdsvis liten og med ruter fra i hovedsak Røst, Bodø og Oslo.

Besøk Svolvær

Enten om du er i Svolvær for konferanse eller for en ferie, passer Thon Hotel Lofoten for deg. Dra på opplevelseferd med kolleger etter konferansen. Eller du kan ta med deg noen venner for en helgetur i vakre Lofoten, og skjemme dere bort med en luksuriøs middag og smakfull vin. Tettstedet på kanten av Lofotfjellene inneholder mer enn du tror!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *