nystuenhotel.com

Sorrisniva Igloo Hotel

På Sorrisniva Igloo Hotel sover du i en sovepose som holder deg varm i -4 og -7 grader celsius, som er temperaturen i mega-iglooen. Soveposen holder deg selvfølgelig varm, men det er også anbefalt at du har på deg ullundertøy, stillongs og overdel med lange ermer. En lue av ull kommer også godt med. De snøkledde veggene er så godt som lydtette, og hotellet er kun åpent om vinteren. I 2019 vil hotellet åpne 20. desember, og være åpen fram til 07. april 2020. Priser på hotellrom varierer, og et standard rom kommer gjerne på 5 120 kroner per natt.

Hva hotellet byr på

Det finnes en brudesuite som brudepar sover i, og de får dobbel sovepose. Selv om det kanskje høres rart ut for noen, sover du faktisk meget godt på Sorrisniva. Takket være den varme soveposen, og med viten om at det er kaldt utenfor den, er sjansen stor for at du vil sove som et barn. Det finnes også en isbar, og den er langt mer naturlig enn de kunstige isbarene vi finner i storbyene. Her serveres det drinker i glass som er laget av is, og det hele er praktisk og miljøvennlig. Et par drinker her holder lenge, en isbar egner seg ikke for flatfyll.

  • Brudesuite
  • Isbar
  • Glass av is

Få med deg nordlyset

I Alta er de vant med å se nordlyset, og det er mulig å bli med på tur med hunder eller scooter i nærområdene rundt Sorrisniva for å få øye på lyset. Tilbringer du kvelden i hotellets utendørs boblebad får du også med deg det som skjer oppe på himmelen. Nyt en bedre middag på Laksestua restaurant, som er en av de bedre restaurantene i Vest-Finnmark. Her serveres det mat laget av lokale råvarer, inkludert reinsdyrkjøtt, lam og torsk fra Altafjorden. Det er fullt lov å gå fra bordet midt under måltidet dersom nordlyset plutselig skulle dukke opp, og du ønsker å få det med deg.

  1. Nordlyset
  2. Laksestua restaurant

Hotellets bakgrunn

Det var først i 1999 at verdens nordligste ishotell ble bygget, og den gangen bestod hotellet av bare seks rom. Med årene utviklet hele konstruksjonen seg til å bli et større anlegg bestående av 30 rom, kapell, kunstgalleri, bar, boblebad og andre store fellesområder. Flatemålet står nå på 2500 m2. Hvert år lager eierne et nytt tema som påvirker hvordan hotellet utsmykkes, og eksempler på temaer som har blitt brukt før er vikinger, Arktis, samisk kultur og Altaelva. Eierne og de ansatte består selv for mye av snekringen, byggingen og det øvrige arbeidet med å pynte inne i hotellet.

Sorrisniva Igloo Hotel er det første hotellet i Norge laget av is og snø, og det andre i verden. De 2 500 kvadratmeterne er laget av 250 tonn is og 7 000 kubikkmeter med snø, og alt er skapt lokalt. Når du utforsker hotellet vil du se masse flotte is-skulpturer, og de er det blant andre sjefskokken på stedet som har stått for. Hotellet har blitt et populært sted å holde arrangementer, og opp gjennom årene har Sorrisniva vært vert for både bryllup, religiøse seremonier, store fellesmiddager og moteoppvisninger for å nevne noe. Få steder kan by på en lignende opplevelse, uansett hva slags event de måtte holde.

Vanlige spørsmål

Kan jeg leie snøscooter fra hotellet?

Ja, det kan du! Det finnes to ulike turer: en på 2,5 timer, og en på 4 timer. Den første koster 1 850 per person, og den andre 2 995 per person.

Kan jeg besøke hotellet uten å faktisk overnatte?

Ja, det er lov å utforske hotellet og for eksempel teste ut isbaren selv om du ikke er gjest!

Hvor ofte gifter folk seg i Sorrisniva Igloo Hotel?

Hvert år holdes det ca. 20 bryllup i Sorrisniva Igloo Hotel, både borgerlige og kristelige.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *