nystuenhotel.com

Hotellet ute i havgapet

Ute i havgapet, en snau times kjøretur unna selve Tromsø by ligger den idylliske øya Sommarøy, med hvite strender og utsikt over storhavet, øyene på yttersiden av Kvaløya og over til Senja. Her finner du Sommarøy Arctic Hotel, et hotell for deg som ønsker en nordnorsk ferie eller en businessreise med nordlys og kano på Altaelva mellom slagene.

Sommarøy Arctic Hotel åpnet i april 2001, da med navnet Sommarøy kurs og feriesenter. Selve hotellbygningen inneholder 28 hotellrom, restaurant, bar og konferansesenter. Anlegget er bygget i en tradisjonell kyststil og består i tillegg til hovedbygningen også av flere sjøhus. Tilknyttet hotellet er en sauna med havbad og badenaust, samt leiligheter, rorbuer og sjøhus.

Uforglemmelig utsikt

Hotellet tilbyr superiorrom i tillegg til standardrom, hvor du i tillegg til utsikt får balkong eller markterrasse. Ønsker du ypperste klasse og mer plass å boltre deg på, kan du booke en to-roms suite med badekar og store vinduer slik at du får god utsikt utover øyrekka eller fjellene. Alle rommene gir deg tilgang til hotellets badstue og treningsrom.

Vil du ha noe mer rimelig og jordnært tilbyr hotellet også rorbuer og sjøhus i tråd med Sommarøy-kulturen som fiskevær. Her får du plass til en vennegjeng på seks i samme hus, og med pristillegg kan du nyte frokost på hotellet. Frokosttillegg gjelder også for hotellets leiligheter, som rommer fra 4 til 6 personer, og storhytta for 10 personer.

Destinasjon for business

Enten om du kommer til Sommarøy for et storslått bryllup under midnattssolen, for en konferanse eller kurs kan du booke konferanserom fra 2 til 200 personer, med utsikt mot Sommarøy, kaien og havet. Det rolige fiskeværet med sitt pulserende samfunn tilbyr den ultimate avkoblingen mellom arbeidsøktene, og de beste opplevelsene når arbeidsdagen er overstått.

Hotellet har gratis internett for alle gjester, og møterommene har moderne innredning og lys- og bildeutstyr i tillegg til at du kan koble opp en videolink mellom flere møterom. En omfattende arktisk lunsjtallerken er bare noe av det som står på konferansemenyen, og personalet stiller gjerne opp med en treretters middag som kan oppgraderes til selskapsmeny.

Nydelige omgivelser

Ta med vennegjengen på en guidet tur gjennom fiskeværet, dra på RIB-tur eller vinsmaking, eller besøk Hekkingen fyr i Malangen. Er dere mer enn 20 personer, kan dere delta på en uforglemmelig overnattingstur i telt med sledetur på jakt etter nordlyset. For mindre grupper arrangeres guidet sykkelturer med elsykkel langs kystveiene langs fjordene og øyene i området.

Ønsker du å utforske Sommarøy i fred og fordragelighet kan du leie en sykkel og ta med deg et kart og bruke tiden akkurat som det passer deg. Alternativt kan du leie en båt og prøve fiskelykken. Er du heldig, får du middag som du kan steke i hotelleiligheten din. Det arrangeres også tur med havkajakk og sertifisert guide.

Lokalmat og italiensk vin

På hotellets restaurant Stornaustet kan du nyte mat fra råvarer produsert lokalt, og til og med hotellets egen vin, importert fra en liten vingård i Italia. Restauranten tilbyr også en vegetarmeny. Mat serveres enten inne i restauranten alle dager fra klokka tolv, eller ute på kaia på flotte dager når solen glitrer i sjøen.

Vinloungen eller badestampen?

Som gjest på hotellet kan du prøve ut badenaustet med badstue og varme deg opp i badestampen etter en dag ute i den friske nordnorske luften med utsikt over lagunen. Her kan du få servert hotellets fat med spekemat, eller om du ønsker en litt finere stil kan du booke vinloungen med tapas, vin og utsikt over Senjafjellene.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *