nystuenhotel.com

Hotel Christiania Teater – Norgeshistorie i murene

Grunnlaget for en unik storbyferie

Hotel Christiania Teater tilhører Nordic Hotels & Resorts, og har sjel og historie gravert inn i murene. Plassert midt i Oslo sentrum, mellom Nationaltheatret og Stortinget, er det et ypperlig valg for deg som ønsker en unik storbyferie. Med buss, jernbane og trikk så godt som rett utenfor døra får du nytt Oslo by uten å bruke masse tid på reiseplanlegging.

Beliggenhet og historie

Hotellet ligger på Stortingsgata, med utsikt mot Spikersuppa og Karl Johans gate, hvor du blant annet finner Universitetsplassen, Studenterlunden, og det Kongelige Slott i den vestre enden av Karl Johans gate. I sørlig retning finner du Oslo Rådhus og Aker brygge med båtforbindelser til Nesodden, Bygdøy og Fornebu, samt anlegg til Kiel-fergen og Danskebåten.

Bygget i Stortingsgata 16 var ferdigstilt i 1918 og åpnet som Opera Comique samme år. Tre år senere ble navnet ble endret til Casino, og scenen viste operetter og revyer. Fra 30-tallet og fram til krigen holdt bygget Oslo Kinomatografer. Under tysk okkupasjon var scenen kalt Deutsche Theater. Etter flere navneendringer fram til 2010, ble kontorene over teatersalen ombygd til hotell.

Individuelle rom med karakter

Bygget til Hotel Christiania Teater ble fredet i 2015, samme år som foajeen ble pusset opp. Hotellet står nå i nordisk ny-renessansestil. En del endringer ble gjort av tyskerne, blant annet byggingen av en salong og losje i teatersalen for Josef Terboven. I dag har hotellet 102 rom, hvert med unik dekorasjon, og syv romkategorier å velge mellom.

Rommene tillater deg stor komfort med brede dobbeltsenger, regndusjer på alle rommene, og ikke minst frokostbuffe inkludert for alle romtyper. Du kan velge fra et French Moderate rom med kun dobbeltseng for deg som reiser økonomisk og ønsker å bruke pengene dine utenfor hotellet, eller du kan nyte en suite med king-size seng og sittegruppe med sofa.

Teatersal og selskapsbar

Teatersalen som løper over første og andre etasje kan bookes for konferanser så vel som boklanseringer og business-presentasjoner. Salen rommer omlag 200 personer, hvor det ble arrangert konserter, forestillinger og show fram til 2010. Teateret ble da stengt for oppvisninger grunnet dårlig stand av lokalet. Det var uforsvarlig å arrangere forestillinger etter problemer med blant annet muggsopp og brannsikkerhet.

Tilhørende hotellet er Restaurant Teatro, som baserer seg på italiensk pizza med en kreativ vri. Restauranten brukes til frokost om morgenen, men åpner i fire-tiden på hverdager og lunsjtid i helgene. Tilhørende restauranten er også en vinbar med et vinkart som har blitt belønnet med pris for eksellense av Winespectator for sitt brede utvalg av viner.

Severdigheter i området

På Sofiemyr, 15 minutter unna hotellet, ligger The Well, nord-Europas største badehus og spa. De tilbyr sauna og dampbad, samt boblebad, varmt kildebad og kald kulp. De har også et utendørs japansk badehus med mineralbad. Du kan også velge mellom deres mange alternativer for skrubb og massasje og fullføre en dag med luksus med en forestilling på historiske Nationaltheatret eller Operaen.

Ønsker du en litt annen form for avslapning kan du ta deg en spasertur på Bygdøy, vest for Aker brygge, hvor Norsk Folkemuseum har stilt ut gamle bygninger helt fra middelalderen og til i dag. Utstillingen inneholder blant annet et flott stabbur fra 1700-tallet og en stavkirke fra Gol. Like ved finner du Bygdø Kongsgård, som fremdeles eies av Kongehuset.

For deg som ønsker karakter

Hotel Christiania Teater er for deg med øye for særpreg og komfort. Nyt frokost på sengen eller utforsk hotellets varierte frokostbuffe. Du får gratis tilgang til treningsstudioet SATSelixia, og reiser du med kjæledyr kan du booke et kjæledyrvennlig rom på hotellet for noen kroner ekstra. Med sin sentrale beliggenhet er hotellet en perfekt base for å utforske Norges hovedstad.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *