nystuenhotel.com

Alt du trenger å vite om hotellet

Det er få norske hoteller med en rikere historie enn Grand Hotel. Hotellet ligger i hjertet av Oslo, i Karl Johans gate 31, og med gangavstand til en rekke forskjellige attraksjoner, som blant annet slottet, Aker Brygge, Akershus Festning, Den Norske Opera og også en hel del museer. Etter mye ombygging i løpet av 1880- og 1890-årene så bygningen ut slik den gjør i dag fra og med 1913. Hotellet er utrolig kjent, men likevel er det lite nordmenn flest egentlig vet om det, så vi skal derfor se nærmere på hotellets fasiliteter, i tillegg til å gjøre et dypdykk i hotellets historie.

Beskrivelse

Ikke mange kan skryte på seg en mer sentral plassering enn Grand Hotel. Hotellet ligger nemlig midt blant Oslos eksklusive handlegater, og rett i nærheten av hotellet finner du både Steen & Strøm, Gucci, Ralph Lauren, Burberry, Louis Vuitton og mye mer. Dersom shopping ikke er helt din greie, ligger hotellet kun en kort gåtur fra Nationaltheatret. Herfra er mulighetene endeløse, for du finner både t-bane, trikk, busser og tog som kan bringe deg omtrent hvor enn du skulle ønske å dra. Enten du ønsker å dra på kunstgalleri, museum, kino eller noe annet, så er det enkelt å komme dit fra Grand Hotel.

  • Sentralt
  • Gode shoppingmuligheter

Hotellets fasiliteter

Hotellet tilbyr en rekke forskjellige fasiliteter, blant annet restaurant, bar, og spa. I lobbyen finner du hotellets lobbybar, Othilia, som ligger rett ved siden av nyrenoverte Palmen Restaurant. I tillegg har Grand Hotel to barer, Limelight Bar og Eight Rooftop Bar, så her er det virkelig muligheter for å kose seg skikkelig. Hotellets spa må også nevnes, for det er faktisk et av Norges mest eksklusive treningsstudio og spa. Spaet har syv eksklusive behandlingsrom, i tillegg til et duo behandlingsrom. I tillegg har spaet oppvarmet velværebasseng, steambad og badstue. Med dyktige terapeuter og en behagelig, avslappende atmosfære, så er det ikke stort mer en kan ønske seg.

  1. Flere matalternativer
  2. Avslappende spa

Historie

Hotellets historie begynner allerede i 1874, da hotellet ble grunnlagt og åpnet av konditoren Julius Fritzner. Hotellet bestod blant annet av en café, nemlig Grand Café. Caféen var et sentralt møtested for diktere og intellektuelle i 1880- og 1890-årene, og her var blant annet Henrik Ibsen stamkunde. Han hadde et fast bord, og her fikk han både sin egen stol med navneplate i sølv, og et sett glass med inngravert navn. Caféen ble ombygget rundt 1920, og fikk da veggmalerier av Per Krohg med interiørbilder fra bohemtiden. I disse bildene kan du blant annet se Henrik Ibsen, Krohgs foreldre, malerne Frits Thaulow og Edvard Munch, og mange flere.

I 1894 sto Rococcosalen ferdig, og denne ble da ikke bare hotellets, men hele byens vakreste festlokale. Salen var dekorert med forgylte tak- og veggmalerier som var malt av dekorasjonsmaleren Bernhard Wilhelm Gustav von Krogh. Salen brant i 1957, men er nå nyrenovert, og klar for å skape uforglemmelige selskap og banketter. Veggene er nå dekorert med ekte italiensk silkestoff, og med renoveringen fikk Rucoccosalen også vakre gipsdekorasjoner. Renoveringen er spesielt inspirert av det gamle takmaleriet som sto der fram til brannen, og et nytt klassisk veggmaleri er blitt laget. Noe av salens originale innredning er heldigvis blitt reddet, så de opprinnelige venetianske lysekronene skinner enda i salen.

FAQ

Hvordan tar jeg kontakt med hotellet?

Du kan nå hotellet på enten på telefon 23 21 20 00, eller e-post grand@grand.no.

Kan jeg ha et arrangement på Grand Hotel?

Ja, Grand Hotel har en rekke ulike bankettsaler og salonger, som har en kapasitet på opp mot 350 personer.

Hvor kan jeg lære mer om hotellets historie?

Du finner mer om hotellets historie på hotellets nettside, www.grand.no

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *